previous arrow
next arrow
Slider

CONCEPT CROS PENTRU ȘCOLI

IDEILE TALE PRIND VITEZĂ ÎN PAȘCANI!

Este un eveniment de strangere de fonduri, prin care pascanenii susțin inițitivele din comunitate, de a îmbunătăți educația pascaneana. Dacă ai o idee despre cum poți schimba școala ta, școala copilului tău sau chiar mediul educațional pascanean, așeaz-o în cuvinte iar în cea de a 5-a ediție Cros pentru școli o poți transforma în realitate. Ți-ai dori ca sala de sport să fie dotată cu mai multe echipamente? Ai vrea ca la ora de informatică să aibă fiecare elev un calculator funcțional? Sau îți dorești să derulez un proiect prin care elevii să devină cercetași după ce sună clopoțelul de ieșire?

În cele 4 ediții, ieșenii au reușit să strângă, în contextul Cros pentru școli, 583.651 lei prin fundraising, pentru cele 98 de proiecte cu impact ce le-au stârnit pasiune și empatia. Astfel 5713 de alergători au participat la îmbunătățirea mediului școlar, implicit o comunitate în care inițiativa crește.

Cea de a 5-a ediție va avea loc pe 11 mai 2019 la Pascani cu intentia de a oferi comunitatii pascanene oportunitatea de a-si dezvolta propriul sistem educational.

Cine se poate implica la Cros pentru școli:

Toate fondurile strânse prin Cros în Școli sunt folosite pentru implementarea proiectelor. Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele mobilizate, din care va reține un procent de 5% pentru a acoperi costurile de organizare a jocului.  În baza unui contract de finanțare, FCI se asigură că fondurile ajung să fie investite în proiectele pentru care au fost oferite. Echipa FCI monitorizează implementarea proiectelor și evaluează rezultatele. Pascanenii care și-au înscris proiectul, alergătorii și ambasadorii sunt ținuți în permanență la curent cu stadiul în care se află proiectele în care au crezut.