[smartslider3 slider="2"]

Detalii proiect

Asociația LINDENFELD

110.54%

Obiectiv:
5000 LEI

Suma angajata:
5527 LEI

Organizatie:
Asociația LINDENFELD
Nume Proiect:
Prin educație Ajungem MARI!
Nevoia careia ii corespunde proiectul:
Copiii instituționalizați se confruntă adesea cu probleme de integrare și de educație. Ei au nevoie de ajutor în pregătirea temelor, dar și de activități (re)creative care să îi ajute să se dezvolte și să își descopere abilitățile.
Scopul si obiectivele:
Scopul este crearea unui mediu favorabil dezvoltarii copiilor din cele 3 centre de plasament, dar si din cele 8 apartamente sociale din Iasi in care voluntarii nostri isi desfasoara activitatile saptamanal.

Obiectivele proiectului sunt:

O1 – sa isi descopere abilitatile personale (prin ateliere si workshopuri);
O2 – sa isi formeze un comportament asertiv (ore de socializare si comunicare interpersonala);
O3 – sa deprinda valorile umane de egalitate, respect, toleranta si generozitate (prin exemplul dat de catre asistentii sociali, voluntari, dar si de catre celelalte persoane cu care intra in contact);
O4 – sa dea frau liber visurilor (prin cursuri de orientare profesionala).

Beneficiari:
Beneficiarii sunt 120 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani din 3 centre de plasament și 8 apartamente sociale, asistenți sociali și voluntari ai asociației.
Durata proiectului:
Aprilie 2016 – Februarie 2017 ( 11 luni)
Calendarul activitatilor:
3 module desfășurate:

Modulul de primăvară – aprilie-mai 2016 ( procurarea de materiale didactice și începerea folosirii acestora). Se vor achiziționa caiete speciale pentru copiii cu nevoi la diferite materii, materiale pentru activitățile desfășurate de către voluntari ( tablă whiteboard, markere, cartoane, foi, planșe, creioane, pixuri, ghiozdane etc.). Se vor desfășura ateliere interactive, proiecte educative și de orientare profesională.

Modulul de vară – iunie-octombrie 2016 ( activitățile vor fi desfășurate în aer liber, în marea lor majoritate). Activitățile vor consta în: Face Painting, activități de decupare și pictare, gospodărești ( realizarea unor platouri decorative cu fructe și legume), sesiuni informative în parc, la Grădina Botanică, activități igienice și de educație civică.

Modulul de toamnă – octombrie 2016 – februarie 2017 va consta în asistare la teme, dar și în organizarea unor târguri de carieră în cadrul cărora copiii vor putea purta discuții cu profesioniști din diverse domenii.

Rezultate:
– 120 de copii instituționalizați își vor descoperi abilitățile personale și vor reuși să se integreze mai ușor în societate;
– cunoștințe și deprinderi ce le vor fi utile în activitățile viitoare;
– achiziționarea a 50 de ghiozdane și a materialelor didactice necesare în cadrul activităților;
– creșterea vizibilității proiectului „Ajungem MARI? în comunitate.
Impactul estimat al proiectului:
– voluntarii vor fi ajutați să desfășoare activități utile și eficiente, folosind materiale didactice atractive;
– voluntarii vor influența pozitiv comportamentul și atitudinea copiilor în urma întâlnirilor și a activităților desfășurate;
– copiii își vor însuși deprinderi practice, igienice și civice.
Echipa proiect:
Director program: Iarina Ștefănescu ( ne va ajuta cu procurarea materialelor și cu distribuirea fondurilor prin asociație)
Coordonator Voluntari Iași: Constantin Tomulesei ( va merge împreună cu unul dintre responsabilii de centre la diferite companii, pentru a recruta fundraiseri și pentru a face cunoscut proiectul; persoana de legătură)
Responsabil centre: Oana Iordache, Irina Gabriela Stoleru ( vor ajuta la campania de promovare și recrutare de fundraiseri; vor ține legătura cu fiecare fundraiser pentru a avea o evaluare a situației)
Responsabil ateliere: Gabriela Macsim ( va avea grijă de implementarea proiectelor de atelier și de cele propuse în calendar)
PR Social Media: Maria Ciobanu ( se va ocupa de imaginea proiectului, promovându-l pe pagina de Facebook, dar și pe alte canale de informare)
Persoane de legatura:
Constantin Tomulesei nr.tel.: 0755761409, e-mail: tomulesei.constantin@ac.tuiasi.ro
Link oficial:
https://www.facebook.com/ajungemmari/?fref=ts ( Ajungem MARI); https://www.facebook.com/Ajungem-MARI
Obiectiv Financiar:
5000 RON

Eveniment organizat de:

Sponsori Gold:

Sponsori Silver:

Sponsori:

Parteneri Media:

Parteneri Institutionali:

Susținători: