[smartslider3 slider="2"]

CONCEPT CROS PENTRU ȘCOLI

IDEILE TALE PRIND VITEZĂ ÎN IAȘI!

 

Cros pentru Școli este un eveniment sportiv prin care ieșenii aleargă și fac crowd-funding pentru îmbunătățirea mediului școlar.

 

Este un exercițiu de participativitate de la start la finish, conceput după modelul Swimathon. Proiectele propuse de comunitățile-școlare-pentru-comunitățile-școlare sunt aduse în realitate prin concursul ieșenilor.

chart

 

Cros pentru Școli este un joc eficient pentru găsirea și implementarea democratică a soluțiilor ce răspund nevoilor din mediul școlar.

 

Jucătorii aleg unul dintre cele patru avatare:

  1. Asertivul Școlii: este un rol de echipă. Împreună cu camarazii tăi identifici problema cu care se confruntă o școală și faci un plan prin care o rezolvi.

  2. Campionul Școlii: este un rol pe care ți-l poți asuma individual sau în echipă. Îți faci din proiectul în care crezi, o misiune specială. În ziua evenimentului, vei alerga pentru proiectul ales!

  3. Vindecătorul Școlii: este un rol individual. Oferi din resursele tale printr-o donație, ca să asiguri sistemul imunitar al proiectelor pe care vrei să le vezi transformate în realitate.

  4. Ambasadorul Școlii: este un rol individual. Misiunea ta este să te îndrăgostești de un proiect și să atragi cât mai mulți Vindecători, care să-l susțină.


Toate fondurile strânse prin Cros în Școli sunt folosite pentru implementarea proiectelor. Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele mobilizate, din care va reține un procent de 7% ca să acopere costurile de organizare a jocului.

 

În baza unui contract de finanțare, FCI se asigură că fondurile ajung să fie investite în proiectele pentru care au fost oferite. Echipa FCI monitorizează implementarea proiectelor și evaluează rezultatele. Campionii, Vindecătorii și Ambasadorii sunt ținuți în permanență la curent cu stadiul în care se află proiectele în care au crezut.

 

Sponsori Principali