[smartslider3 slider="2"]

Detalii proiect

Fundatia Comunitara Iasi

96.8125%

Obiectiv:
40000 LEI

Suma angajata:
38725 LEI

Organizatie:
Fundatia Comunitara Iasi
Nume Proiect:
Fondul Stiintescu
Nevoia careia ii corespunde proiectul:
6.000 de pusti ieseni s-au imbarcat la inceputul anului intr-o aventura prin universul stiintelor. Ii asteapta o multime de experimente, de jocuri si de roboti. Numai prin creativitate si imaginatie o vor scoate la capat! Se vor apropia de natura, vor descoperi cultura hack autentica si vor trai nenumarate momente „evrika!?. La sfarsit, nu vor mai putea vedea in chimie, matematica, fizica, informatica si tehnologie doar simple formule, cifre si teorii. Alti peste 37.000 de elevi ieseni vor fi expusi la spectacolul stiintelor! Programul pilot Stiintescu Iasi, lansat in 2015, a declansat revolutia lenta a educatiei creative in stiinte. Elevi, studenti, profesori, masteranzi, doctoranzi, ONG-isti, muzeografi si inventatori au pus la cale planul acesta, de revigorare a pasiunii pentru stiinte in randul elevilor. Iesenii au complotat, sprijinindu-l pe Stiintescu prin donatii! S-au mobilizat ca revolutia sa inceapa! Vrem sa continuam povestea si in 2016! Daca in 2015 Stiintescu a tatonat Iasul, in 2016 vrem sa-l aducem pe Stiintescu si mai aproape de tinerii care vor reinventa orasul nostru! Iasul duce revolutia lenta mai departe!
Scopul si obiectivele:
1. Vrem sa mobilizam cat mai multi ieseni valorosi in constituirea Fondului Stiintescu 2016. Stim ca iesenii talentati si pregatiti au nevoie de-o provocare pe masura abilitatilor lor. Vrem sa-i scoatem din inertie si blazare, sa le aducem in cale o misiune prin care cunostintele lor sa fie cu adevarat valorificate in comunitate. Ne dorim sa strangem in jurul lui Stiintescu cat mai multi specialisti, profesori universitari si pre-universitari, oameni de stiinta, manageri de firme, elevi, studenti, masteranzi, doctoranzi… – si lista noastra continua.
2. Vrem sa putem finanta cu cel putin 80.000 de lei, intre 5 si 12 proiecte care sa transforme elevii ieseni in inovatori.
Beneficiari:
a. Beneficiari implicati in Fondul Stiintescu: profesori, studenti, specialisti, institutii scolare, asociatii si ligi studentesti, ONG-uri etc. – persoane care depun proiecte pentru accesarea Fondului. b. Beneficiarii directi ai proiectelor finantate prin Fondul Stiintescu: elevii claselor VII – XII.
Durata proiectului:
Martie 2016 – Decembrie 2016
Calendarul activitatilor:
Martie – iulie 2016: campania de fundraising din comunitate;
Martie – iunie 2016: intelegerea nevoii locale prin discutii cu specialisti, profesori, elevi etc.
Iulie – septembrie 2016: crearea materialelor necesare lansarii fondului;
Octombrie 2016: lansarea perioadei inscrierii de proiecte;
Noiembrie – decembrie 2016: evaluarea, selectia si contractarea proiectelor;
Decembrie 2016 – iunie 2017: implementarea proiectelor finantate;
Iunie – iulie 2017: perioada de raportare a proiectelor finantate.
Rezultate:
– 10 – 20 de specialisti implicati in dezvoltarea fondului;
– 1 grup consultativ creat;
– cel putin 8 intalniri cu specialisti si potentiali aplicanti pentru feedback;
– 1 workshop de scriere de proiecte pentru accesarea finantarii;
– minimum 8 proiecte finantate;
– intre 5 si 10 scoli din mediul urban implicate si intre 2 si 8 scoli din mediul rural;
– 2 – 5 organizatii si asociatii studentesti implicate;
– 500 – 750 elevi beneficiari, din care 100 – 150 de elevi sa fie implicati activ.
Impactul estimat al proiectului:
Fondul Stiintescu va fi ca o apa vie pentru:
• Elevi: vor fi implicati activ in proiectele finantate. Isi vor dezvolta gandirea creativa, gandirea critica si vor descoperi stiintele si tehnologia prin filtrul inovatiei. Isi vor crea legaturi cu oameni cheie pentru pasiunile lor si vor depasi barierele care ii despart de educatie.
• Dascali si institutii de invatamant: vor explora metode alternative de educatie si vor intelege mai bine nevoile tinerei generatii. Se vor apropia de tineri si vor fi cu adevarat parteneri in dezvoltarea umana a Iasului.
• Ieseni vizionari care propun proiecte: vor iesi din apatie, isi vor putea folosi talentele la adevarata lor valoare si vor deveni semnificativi pentru Iasi.
• Ieseni care contribuie la constituirea fondului: isi vor da seama ca pot avea viata pe care si-o doresc si ca sunt capabili sa determine cum merg lucrurile in Iasi. Isi vor dezvolta o perspectiva mai pozitiva asupra viitorului si vor deveni din ce in ce mai dinamici si mai implicati in comunitate.

Vrem sa coagulam o comunitate a inovatiei! Sa aducem la viata stiintele in mijlocul elevilor si sa mobilizam talentul iesenilor pentru un viitor apropiat mai plin de culoare, de resurse si de oportunitati de dezvoltare!

Echipa proiect:
Ciprian-Mihai Paius – Fund Developer
Doris-Amalia Cojocariu – Grant Manager
Persoane de legatura:
Doris-Amalia Cojocariu
Telefon: 0720.039.054
E-mail: doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro
Link oficial:
http://iasi.stiintescu.ro/
Obiectiv Financiar:
40000 RON

Eveniment organizat de:

Sponsori Gold:

Sponsori Silver:

Sponsori:

Parteneri Media:

Parteneri Institutionali:

Susținători: