REGULAMENT PENTRU ÎNSCRIEREA PROIECTELOR

Transformă-ți ideea în superputere!

Iată câteva idei creative din edițiile trecute Cros pentru școli:

Proiectul „Cercedava” al Organizației Cercetașii României – Centrul Local „Sf. Dumitru” Valea Lupului a reușit să mobilizeze suma de 1.660,5 lei in 2018. Scopul acestui proiect a fost desfășurarea taberei de cercetași, ce a creat un nou context și o nouă manieră în care copii au deslușit câteva din tainele independenței și dezvoltării personale.

Tot in 2018, Asociația Speranță și Tradiții a reușit să mobilizeze suma de 3.868,80 lei și au făcut din idea lor, „Artă pentru o speranță – Tabăra din Valea Ursului”, o realitate frumoasă.

La începutul lunii septembrie, tabăra a ajutat la dezvoltarea personală, prin art-terapie, a copiilor din comunitatea Valea Ursului și a localităților învecinate. „Artă pentru o speranță – tabăra din Valea Ursului” este un proiect de educație prin creaţie și răspunde la lipsa unor spații oportune şi a unor activități extrașcolare în localitate.

În 2019, la Cros pentru școli Pașcani, proiectul Educație pentru viață în natură a atras 8539 lei  fonduri care au fost folosite pentru 3 organizarea a 3 camp-uri de vară pentru cercetași.

Tu ai investi banii la fel, sau ai alte idei? Înscrie proiectul tău la Cros pentru şcoli!

Dacă vii dintr-o școală, dintr-o organizație nonguvernamentală sau, pur și simplu, ai un grup de prieteni pricepuți, preia inițiativa și înscrie unul sau mai multe proiecte la Cros pentru Școli!

Ți-ai dori ca sala de sport să fie dotată cu mai multe echipamente? Ai vrea ca la ora de informatică să aibă fiecare elev un calculator funcțional? Sau îți dorești să derulez un proiect prin care elevii să devină cercetași după ce sună clopoțelul de ieșire?

Dacă ești conectat la lumea din școli, tu știi cel mai bine cum să dai viață visurilor din bănci!

Regulile jocului:

Un inițiator, fie el elev, profesor, companie sau organizație non-profit identifică o problemă cu care se confruntă o școală.

Răspândește ideea și astfel adună în jurul său empatia ieșenilor, care împreună vor găsi soluția.

Pentru ca solidaritatea să fie răspândită și soluția să devină o realitate, înscriu proiectul la Cros pentru școli.

Ieșenii se molipsesc de spiritul altruismului, aleg proiectul cu care rezonează și își atribuie rolul de alergător sau susținător.

Alergătorii inițiază jocul de fundraising. Fac întruniri la serate de film, organizează concerte caritabile, vorbesc cu familia, prietenii, colegii de muncă, răspândesc vestea cum că aleargă în numele unui proiect.

Adună sponsorizări și ajută cauza să fie cunoscută în oraș. Un proiect de impact poate fi implementat cu cel puțin 2.000 RON. Promotorii știu că pot face mult cu resurse puține, dar nu prea puține.

În ziua evenimentului, ieșenii se adună cu mic cu mare pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, se distrează și aleargă pentru proiectul de suflet. Cei mai buni sunt premiați.

După eveniment, încep ușor ușor să se transforme într-o realitate palpabilă. Ieșenii se molipsesc de entuziasmul, energia și altruismul Crosului și duc tradiția mai departe.

Echipa Fundației Comunitare Iași te sprijină pe tot parcursul jocului.

Pentru proiectele înscrise, Fundația Comunitară Iași își rezervă dreptul de a reține 10% din sumele mobilizate pentru acoperirea costurilor de organizare.

Echipa Fundației va monitoriza și va evalua implementarea proiectului pe care l-ai propus și va ține legătura cu ambasadorii, alergătorii și susținătorii care te-au ajutat să aduci ideea ta în realitate.

*Având în vedere contextul pandemic, ediţia Cros pentru şcoli 2020 a fost anulată. Revenim în 2022.