Aleargă la Cros pentru Școli!

Această etapă este dedicată persoanelor fizice, persoanelor publice, instituțiilor și companiilor ce doresc să susțină un proiect prin Cros pentru şcoli.

Alergătorii sunt încurajați și susținuți atât de organizatori, cât și de proiectele înscrise pentru a se implica activ în strângerea de fonduri. Ei pot apela la cercul lor de prieteni, colegi, cunoștințe, parteneri sau companii.

Condiții de participare – Alergători:

Alergătorii trebuie să aleagă un proiect din cele înscrise în eveniment pentru a participa;

Elevi şi profesori:

• Prin înscrierea ca alergători, aceştia îşi propun să contribuie la atingerea obiectivului de strângere de fonduri stabilit pentru propriul proiect.

Adulţi:

    • În momentul înscrierii ca alergător, aceştia pot opta pentru:

    • Înscriere individuală – presupune achitarea taxei de înscriere de 20 RON și setarea unui obiectiv de strângere de fonduri, de minim 300 RON – care vor fi mobilizați prin intermediul susținătorilor proprii.

    • Înscriere în echipă – între 1 – 10 persoane – presupune achitarea unei taxe de înscriere de 200 RON și setarea unui obiectiv de strângere de fonduri, de minim 2000 RON – care vor fi mobilizați prin intermediul susținătorilor proprii.

    • Înscriere individuală fără asumarea unui obiectiv de strângere de fonduri – presupune achitarea taxei de înscriere de 80 RON. Din această sumă 20 RON reprezintă taxa de participare şi cei 60 RON reprezintă donaţia ta către proiectul pentru care ai ales să alergi.

Companiile vor putea alege să se înscrie în echipe de:

1 – 10 persoane: în vederea înscrierii în concurs se va achita o taxă de 200 RON, care va contribui parţial la acoperirea costurilor de organizare, iar obiectivul de strângere de fonduri este de minim 2000 RON, care poate fi acoperit prin contribuția firmei ori prin implicarea angajaților.

11 – 20 persoane: în vederea înscrierii în concurs se va achita o taxă de 400 RON, care va contribui parţial la acoperirea costurilor de organizare, iar obiectivul de strângere de fonduri este de minim 3000 RON, care poate fi acoperit prin contribuția firmei ori prin implicarea angajaților.

21 – 30 persoane: în vederea înscrierii în concurs se va achita o taxă de 600 RON, care va contribui parţial la acoperirea costurilor de organizare, iar obiectivul de strângere de fonduri este de minim 4000 RON, care poate fi acoperit prin contribuția firmei ori prin implicarea angajaților.

Necesar pentru înscriere:

• Completarea formularului ”Înscriere alergător” de pe site-ul oficial al evenimentului în perioada 16 martie – 26 aprilie 2015.

Termene limită pentru înscrieri – Cros pentru Școli:

Termen limită înscrieri proiecte: 20 martie 2015

Termen limită înscrieri alergători: 26 aprilie 2015

Termen limită înscrieri susținători: 10 mai 2015 – ziua evenimentului

Ca alergător la Cros pentru școli, trebuie să ai în vedere următoarele lucruri:

Generalități

Cros pentru școli este o competiție sportivă ce va avea loc pe data de 10 mai 2015, ora 11:00. Acest regulament se aplică tuturor participanților la eveniment.

Înscrierea alergătorilor se face prin înregistrare online, accesând secţiunea Înscriere Alergători, începând cu data de 16 martie 2015.

Prin bifarea căsuței corespunzătoare în timpul înregistrării online, fiecare participant:

• Declară că acceptă și înțelege termenii și condițiile de participare la acest eveniment.

• Își dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obținute şi clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub formă de fotografii, afișe, filme, interviuri sau alte asemenea, în mod gratuit și necenzurat.

Regulament pentru cursele copiilor:

Cursele pentru copii se vor desfăşura după finalizarea curselor de 1 km, 3km, 5km şi 8km, astfel acestea vor începe la ora 12:40, în felul următor:

    •Primul start - Categoria 5-6 ani – Cursa este de 400m şi este destinată copiilor care vor alerga însoţiţi de către părinții lor.

    •Al doilea start - Categoria 7-8 ani – La această cursă vor alerga doar copii şi pot opta pentru cursa de 400m sau pentru cea de 800m.

    •Al treilea start - Categoria 9-10 ani – La această cursă vor alerga doar copii şi pot opta pentru cursa de 400m sau pentru cea de 800m.

După finalizarea acestor curse, va avea loc festivitatea de premiere!

Înscrierile la cursele copiilor:

Înscrierile copiilor vor avea loc în ziua evenimentului, în intervalul orar 9:30 – 12:15.

Copii care îşi doresc să ajute la atingerea obiectivului propus de către un proiect, vor putea desfăşura o campanie de strângere de fonduri şi astfel se vor înscrie, accesând secţiunea de Înscriere alergător individual, din meniul Alergători, de unde vor putea selecta traseul de 0.4 km sau 0.8 km.

Menționăm faptul că toți copiii care s-au înscris pe site și nu vin însoțiți de părinți în ziua evenimentului pentru ca aceștia să completeze atunci Acordul de participare la Cros pentru școli, vor trebui să se prezinte în ziua evenimentului cu acest acord semnat. Documentul necesar vă va fi transmis prin e-mail, împreună cu alte detalii necesare pentru o bună desfăşurare a evenimentului.

Traseul competiției are un număr total de 8 km.

Categorii

Obligațiile participanților

Participarea la această competiţie sportivă se face pe proprie răspundere, în deplină cunoștință a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănatate fizică și mentală.

Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate și siguranță. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii și personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfășurării evenimentului.

Organizatorii evenimentului vor asigura prezenţa Poliţiei rutiere, a jandarmilor şi a unui echipaj medical (Salvare), pentru a preveni orice posibile incidente.

Participanții au obligația de a asculta și respecta indicațiile/instrucțiunile organizatorului și a personalului de concurs.

Echipament recomandat

Următoarele echipamente sunt recomandate pentru fiecare participant care va fi prezent la start: pantofi alergare, echipament sportiv, număr de concurs (pus la dispoziție de către organizator).

Timpul limită pentru sosire, în vederea începerii festivităţii de premiere

Festivitatea de premiere va începe la ora 13:00, aşadar participanţii au la dispoziţie 1h 30min pentru a termina traseul ales.

Menţionăm faptul că neterminarea traseului în intervalul 11:00 – 13:00 nu atrage descalificarea din concurs, sumele mobilizate îndreptându-se către proiectul susţinut.

Protecția mediului înconjurător

Este interzisă aruncarea deșeurilor de orice fel, în orice loc de pe traseu în afara celor special amenajate sau cele special amplsate de către organizatorii evenimentului.

Nu ezitaţi să ne contactaţi în momentul în care aveţi o nelămurire:

Cosmina Hatmanu

Coordonator eveniment

Telefon: 0741.654.860

E-mail: cosmina.hatmanu@fundatiacomunitara.ro