Arrow
Arrow
Slider
administrator

Glasul inițiativei

Blog
A devenit un gând instinctiv să asociem educația cu mediul școlar sau cu „cei 7 ani de acasă”. Însă cu toții știm că educația întrece aceste granițe și îi ajută pe mulți dintre noi să descopere acele portițe, acele pasiuni, care poate nu se bucură de aceeași popularitate în comunitate.

Glasul Comunității

Cros pentru școli a devenit una dintre aceste portițe prin care elevilor li se creează contexte favorabile de implicare în activități extrașcolare, de explorare de sine și a societății în care trăiesc. Atât proiectele cât și evenimentul în sine, le oferă copiilor și adolescenților mijloacele prin care își pot depăși propriile puteri și pot descoperi lucruri noi legate de capacitățile lor, de modul cum funcționează în societate și cum pot convinge o comunitate întreagă să le sprijine cauza, proiectul în care cred cu ardoare.

De ce sprijină comunitatea Cros pentru școli?

Cred că viitorul comunității noastre depinde în mod direct și nemijlocit de calitatea educației de care beneficiază generațiile de elevi de astăzi. Cu atât mai mult, suntem responsabili, fiecare dintre noi, față de calitatea serviciilor educaționale din prezent.” –Raluca Drăghici, Medic Dentist Junior&Family
Motivați de modul în care ne putem raporta la educația de azi pentru a modela Iașul de Mâine, cei de la Clinica Dentară Junior & Family au găsit în Cros un prilej de a influența mediul educațional și totodată de a încuraja ieșenii să nu renunțe la mișcare; pentru că o minte ageră se dezvoltă într-un corp sănătos. Își doresc la rândul lor, ca educația să cunoască alte granițe și cred cu tărie că poate fi prezentată într-un ambalaj frumos și distractiv: „am dorit ca educația să scape, cel puțin din când în când, din rigorile sălilor de clasă și a manualelor de studiu. Acesta a fost motivul pentru care am organizat vizite educaționale fie în cadrul clinicii dentare, fie în sălile de clasă din unitățile școlare partenere tocmai pentru că am dorit să prezentăm de o manieră distractivă și atractivă  obiceiurile sănătoase de menținere a igienei orale.” Am învățat împreună, unii de la alții, că educația poate atinge orizonturi noi și poate fi învelită în povești cu contururi vesele atunci când creativitatea stârnește curiozitatea: „Poate că uităm prea ușor că jocul are un rol extrem de important în dezvoltarea abilităților creative ale copilului precum și în integrarea sa ca viitor adult în societate.” ne mărturisește Raluca Drăghici. De aceea, comunitatea a clădit încrederea în Cros pentru școli și a descoperit acea portiță de a savura partea creativă și neconvențională a educației și în unele cazuri, de ce nu, de a îmbunătăți, de a dezvolta partea convențională a acesteia.

Related Posts

Comentarii recente

    Categorii

    19 mai 2018

    -1421Days -18Hours -3Minuts -29Seconds