previous arrow
next arrow
Slider

CONCEPT CROS PENTRU ȘCOLI

IDEILE TALE PRIND VITEZĂ ÎN IAȘI!

  Este un eveniment sportiv, prin care ieșenii susțin inițitivele din comunitate, de a îmbunătăți educația ieșeană.

Dacă ai o idee despre cum poți schimba școala ta, școala copilului tău sau chiar mediul educațional ieșean, așeaz-o în cuvinte iar în cea de a 4-a ediție Cros pentru școli o poți transforma în realitate. Ți-ai dori ca sala de sport să fie dotată cu mai multe echipamente? Ai vrea ca la ora de informatică să aibă fiecare elev un calculator funcțional? Sau îți dorești să derulez un proiect prin care elevii să devină cercetași după ce sună clopoțelul de ieșire?  

În cele 3 ediții, ieșenii au reușit să strângă, în contextul Cros pentru școli, 382,503.37 lei prin fundraising, pentru cele 61 de proiecte ce le-au stârnit pasiune și empatia. Astfel 3,466 de alergători au participat la îmbunătățirea mediului școlar, implicit la un Iași în care inițiativa crește.

Cea de a 4-a ediție va avea loc pe 19 mai 2018.

Cros pentru Școli este un joc eficient pentru găsirea și implementarea soluțiilor ce răspund nevoilor din mediul școlar.

Cine se poate implica la Cros pentru școli:

  • Dacă îți dorești să soluționezi cu care se confruntă mediul educațional ieșean, înscrie proiectul și derulează campanii în care să câștigi simpatia publicului.
  • Dacă îți place mișcarea, noi îți oferim un motiv în plus pentru care să alergi. Înscrie-te la Cros, alege un proiect, găsește cea mai bună metodă și cea mai potrivită pentru tine, de aduna resurse. Organizează un talcioc în care îți chemi prietenii și prietenii prietenilor sau poate o seară de film, un mini concert. Fii creativ și fă-i să înțeleagă, să rezoneze cu motivul tău pentru care îți dorești să ajuți proiectul.
  • Devino susținător și astfel poți ajuta un alergător sau o echipă de alergători să își îndeplinească obiectivul. Totodată, contribui direct la obiectul proiectului (suma necesare pentru ca acesta să fie implementat)
  • Înscrie-te ca ambasador și adună cât mai mulți susținători pentru proiectul ales de tine.

Toate fondurile strânse prin Cros în Școli sunt folosite pentru implementarea proiectelor. Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele mobilizate, din care va reține un procent de 7% pentru înscrierea proiectelor până în data de 21 decembrie 2017 și 10% până la sfârșitul lunii ianuarie 2018, ca să acopere costurile de organizare ale evenimentului.

 În baza unui contract de finanțare, FCI se asigură că fondurile ajung să fie investite în proiectele pentru care au fost oferite. Echipa FCI monitorizează implementarea proiectelor și evaluează rezultatele. Alergătorii, susținătorii și ambasadorii sunt ținuți în permanență la curent cu stadiul în care se află proiectele în care au crezut.

 

ro_RORomanian
ro_RORomanian