Educaţie pentru Sănătate

0.45%
Obiectiv:
3300 LEI

Suma angajata:
15 LEI
Nume Proiect:
Educaţie pentru Sănătate
Organizație:
Asociaţia Caravana cu Medici, filiala Iaşi
Descrierea proiectului:
Asociația Caravana cu Medici a fost fondată din dorinţa medicilor rezidenţi şi a studenţilor medicinişti de a găsi ei înşişi soluţii pentru a schimba cursul sănătăţii populaţiei României, caracterizată în prezent de lipsa semnificativă de educație medicală și de o mentalitate total nepreventivă. Aceste mari carenţe în ceea ce privește educația medicală duc pe termen lung la rezultate dezastruoase, cu o mortalitate și un grad de invaliditate mult peste cel al mediei țărilor europene. Bugetul disponibil de la stat adresat educaţiei pentru sănătate în şcoli este adesea inexistent, dar beneficiul comunitar obţinut în urma cursurilor de instruire surclasează indubitabil acest aspect, fiind astfel justificată nevoia unui efort financiar extern şi de implicare a unor voluntari bine instruiţi pentru obţinerea unei populaţii responsabile şi sănătoase. Recomandarea ghidurilor internaționale este ca începând cu vârsta de 12 ani, copiii să primească anual câte 2 ore de prim ajutor. Instructorii noștri, pregătiți după cursurile Consiliului European de Resuscitare, au conceput un curs de prim-ajutor adaptat elevilor din școli și licee pe care din 2017 îl predăm în unitațile de învățământ din mediul rural. Un act de învăţare de calitate in cadrul cursurilor de Educaţie pentru Sănătare implică, pe lângă experienţa voluntarilor (studenţi la facultatea de medicină generală) şi echipamente didactice (de exemplu manechine, pe care elevii să poată practica tehnicile de prim-ajutor sau de masaj cardiac extern), si costuri logistice legate de transport şi consumabile, a căror sumă se ridică per caravană până la 500 de lei. O sumă de minim 3300 lei obţinută prin intermediul evenimentului \"Cros pentru şcoli\" ne poate susţine un minim de 10 cursuri de Educaţie pentru Sănătate, cu mai mult de 700 de beneficiari direcţi implicaţi implicaţi. Solicitarea unui curs de Educaţie pentru Sănătate se face online, pe site-ul Asociaţiei Caravana cu Medici.
Beneficiari:
Beneficiarii direcţi sunt reprezentaţi de elevii de la multiple şcoli din zona Moldovei, care vor participa activ la cursurile de educaţie pentru sănătate. Beneficiarii indirecţi constau în familiile elevilor, care vor fi la rândul lor implicate într-o abordare corectă referitoare la acordarea primului ajutor, prevenţia unor afecţiuni cronice, condiţiile de igienă, alimentaţia sănătoasă sau a comportamentului sexual adecvat. De asemenea, pe lângă familiile copiilor participanţi la acest proiect, vor beneficia şi cadrele didactice şi personalul auxiliar al şcolilor implicate, întrucât ne dorim o schimbare a mentalităţii care să ducă la conturarea unui mediu de lucru şi de trai curat, bazat pe abordări corecte şi sigure din punct de vedere medical. Un curs de prim ajutor numără aproximativ 70 de participanți per ediție.
Durata proiectului:
9 luni (octombrie 2020-iunie 2021)
Echipa proiect:
Eliza Adina Mititelu – Educaţie Medicală Adina-Bianca Gîba – Educaţie Medicală Bianca-Georgiana Tofan – Departament Logistică Bogdan Agavriloaei – Departament Resurse Umane Diana Maria Burlacu - Departament Resurse Umane Mihaela Florea - Departament Resurse Umane
Persoane de legatura:
Corina Varlam 0753432483 corina.varlam@caravanacumedici.ro
Link oficial:
https://www.caravanacumedici.ro/
Obiectiv Financiar:
3300 RON