Ajungem MARI si fericiti!

0%
Obiectiv:
11550 LEI

Suma angajata:
0 LEI
Nume Proiect:
Ajungem MARI si fericiti!
Organizație:
Asociatia Lindenfeld
Descrierea proiectului:
130 de copii si tineri institutionalizati din judetul Iasi vor participa la cel putin 20 de iesiri educative si excursii alaturi de voluntari care le-au devenit prieteni si ii incurajeaza la fiecare pas. In mici grupuri de exploratori vor merge la teatru, la film, la muzee, in parcuri de aventura, in drumetii in natura sau la obiective turistice din zona. Pentru o mai buna integrare, copiii si tinerii au nevoie de experiente in afara mediului centrelor care sa ii formeze, de interactiune cu oameni care le devin modele si le arata cum sa se comporte in societate. Iesirile sunt preferatele copiilor pentru ca se simt liberi si relaxati, iar activitatile sunt alese in functie de interesele si pasiunile lor. La iesiri sunt insotiti de voluntarii Ajungem MARI, cu care lucreaza saptamanal in centre in cadrul sesiunilor interactive de pregatire scolara si dezvoltare personala. In plus vom organiza cel putin 10 ateliere de terapie prin joc pentru copiii cu dizabilitati din cadrul unui centru de plasament din Iasi. Atelierele vor si sustinute de un specialist si adaptate la nevoile acestor copii. Copiii cu dizabilitati au nevoie de sprijin pentru a-si imbunatati abilitatile si a se putea integra in comunitate. Ei nu sunt implicati in multe activitati organizate de vizitatorii centrelor de plasament pentru ca acestia nu au cunostintele si instrumentele necesare pentru lucrul cu ei. Beneficii pentru copii: - isi imbunatatesc abilitatile de comunicare - isi imbogatesc vocabularul, abilitatile de exprimare, pronuntia cuvintelor prin exercitii logopedice - isi imbunatatesc abilitatile de relationare prin jocuri si activitati de grup, invata sa lucreze in echipa, capata incredere in fortele proprii si unii in ceilalti - isi dezvolta abilitatile cognitive – exerseaza acumularea de infomatii de cultura generala - isi dezvolta abilitatile de psihomotricitate – exerseaza manipularea obiectelor - capata mai multa incredere in sine si sunt mai deschisi sa incerce experiente noi - isi dezvolta abilitatile de socializare, de comunicare si de lucru in echipa - descopera si devin mai constienti de lumea din jurul lor - invata sa se orienteze in oras, sa foloseasca mijloace de transport in comun, deprind repere spatiale - se dezvoltă personal, isi formeaza deprinderi de viata și se relaxează în afara centrelor
Beneficiari:
Beneficiarii proiectului sunt 130 de copii si tineri institutionalizati si din medii defavorizate, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in judetul Iasi. Ei au intre 4 si 19 ani si sunt beneficiari ai sistemului de protectie sociala de stat sau apartin de centre private. Copiii urmeaza scoli normale sau speciale, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi si foarte vulnerabili, cazand prada foarte usor tentatiilor si pericolului de a abandona scoala. Copiii institutionalizati au suferit trauma abandonului si a separarii de familie si se simt singuri, descurajati, vinovati, incapabili, fara valoare si fara viitor. Stresul constant la care au fost supusi le afecteaza capacitatea de invatare, de concentrare si de relationare. Sunt foarte vulnerabili, se confruntă cu dificultăți în privința integrării în societate, întâmpină diferite probleme emoționale și cad ușor pradă tentațiilor (consum de substanțe, comportamente sexuale riscante, abandon școlar, etc).
Durata proiectului:
10 luni (august 2020 - mai 2021)
Echipa proiect:
Emilia Mocan - Coordonator national Ajungem MARI - coordonator proiect, gestionare buget, monitorizare implementare proiect, comunicare, raportare Stefana Banica - coordonator local: coordonare voluntari, cautare oportunitati de iesiri, specialist sustinere ateliere terapie prin joc, organizare si logistica iesiri si ateliere terapie prin joc, solicitari si aprobari directie.
Persoane de legatura:
Emilia Mocan Coordonator national 0753030815 emilia@ajungemmari.ro
Link oficial:
https://www.facebook.com/AjungemMARIIasi/ https://www.ajungemmari.ro/
Obiectiv Financiar:
11550 RON