CE ESTE CROS PENTRU ȘCOLI

Cros pentru Școli este un eveniment sportiv, prin care ieșenii susțin inițiativele din comunitate și contribuie în mod activ la îmbunătățirea educației ieșeane. Dacă ai o idee despre cum poți schimba școala ta, școala copilului tău sau chiar mediul educațional ieșean, așeaz-o în cuvinte iar în cea de a VI-a ediție Cros pentru școli o poți transforma în realitate.

Ți-ai dori ca sala de sport să fie dotată cu mai multe echipamente? Ai vrea ca la ora de informatică să aibă fiecare elev un calculator funcțional? Sau îți dorești să derulezi un proiect prin care elevii să devină cercetași după ce sună clopoțelul de ieșire? Cros pentru școli este pretextul potrivit pentru ca aceste idei să prindă viață.

În cele 5 ediții, ieșenii au reușit să strângă, în contextul Cros pentru școli Iasi și Cros pentru școli Pașcani 426 890.37 lei prin fundraising, pentru cele 74 de proiecte ce le-au stârnit pasiune și empatia. Astfel 4186 de alergători au participat la îmbunătățirea mediului școlar, implicit la un Iași în care inițiativa crește.

*Având în vedere contextul pandemic, ediţia Cros pentru şcoli 2020 a fost anulată. Revenim în 2022.

Cros pentru Școli este un joc eficient pentru găsirea și implementarea soluțiilor ce răspund nevoilor din mediul școlar.

Cine se poate implica la Cros pentru școli:

Înscrie-te ca ambasador și adună cât mai mulți susținători pentru proiectul ales de tine.

Toate fondurile strânse prin Cros în Școli sunt folosite pentru implementarea proiectelor. Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele mobilizate, din care va reține un procent de 10%, folosit pentru acoperirea unor parti din costurile de organizare a jocului.  În baza unui contract de finanțare, FCI se asigură că fondurile ajung să fie investite în proiectele pentru care au fost oferite. Echipa FCI monitorizează implementarea proiectelor și evaluează rezultatele. Ieșenii care și-au înscris proiectul, alergătorii și ambasadorii sunt ținuți în permanență la curent cu stadiul în care se află proiectele în care au crezut.