La CROS PENTRU ŞCOLI se şterge un 0 şi se adaugă un 2. Pe 2022!

Am revenit cu noutăţi!

Ediţiei caleidoscopice cu nr. 6 îi va sta mai bine ca eveniment principal al Fundaţiei Comunitare Iaşi în anul 2022!

După îndelungi dezbateri şi analize, ne-am dat seama că anului 2022 i-ar sta bine un Cros pentru şcoli, ediţia caleidoscopică cu numărul 6!
Emoţiile care s-au perindat în cadrul echipei au fost diverse, de la tristeţe, la „hai că putem”, dar luând în calcul vremurile actuale şi specificul evenimentului nostru am decis să anulăm ediţia din acest an.
Suntem optimişti! Credem că acestui prezent îi putem dedica timp pentru alte programe frumoase care au loc în Fundatia Comunitara Iasi, iar ediţia 2022 va aduna emoţii de „în sfârşit, din nou împreună”, „ce dor mi-a fost”, „alergăm pentru o comunitate aşa cum ne-o dorim”.

PS: 2021 are locul ocupat cu valuri de fapte bune! Swimathon Iași va fi evenimentul anului!

___________________________________________

Mesaj către alergători, ambasadori, susţinători, coordonatori de proiecte


Te-ai înscris ca alegător şi ai plătit taxa de înscriere.

Dacă doreşti returnarea banilor, te rugăm să ne scrii un mesaj până la data de 25.09.2020, pe adresa: corina.farcas@fundatiacomunitaraiasi.ro.
Dacă până la această dată nu vom primi un răspuns de la tine, taxa plătită se va transforma într-o donaţie către proiectul pentru care te-ai înscris.


Te-ai înscris ca ambasador şi ai reuşit deja să strângi o sumă de bani pe platforma Cros pentru şcoli

Te informăm că sumă strânsă va ajunge chiar la proiectul pentru care te-ai implicat.


Te-ai înscris ca susţinător şi ai reuşit deja să strângi o sumă de bani pe platforma Cros pentru şcoli

Donaţia pe care ai înscris-o şi efectuat-o pe platforma Cros pentru şcoli, va merge către proiectul pe care l-ai susţinut.


Ţi-ai înscris proiectul pe platforma Cros pentru şcoli

Te informăm că urmează să revenim la tine cu lista donaţiilor efectuate pentru proiectul tău şi vom stabili împreună paşii următori.

___________________________________________

Îţi mulţumim că ni te-ai alăturat aventurii caleidoscopice din cadrul universului Cros pentru şcoli! 

Pe 2022!

23 MAI devine 26 SEPTEMBRIE 2020

Ideea de caleidoscop care să descrie mecanismul Cros pentru şcoli a venit natural. La acel moment, să dăm câte o definiţie fiecărui element dintr-un caleidoscop, că erau proiecte, alergători, susţinători, ambasadori etc s-a îmbinat aproape perfect cu tot ce înseamnă evenimentul Cros pentru şcoli. Iar faptul că de 5 ani, caleidoscopul din Cros pentru şcoli creează noi realităţi a completat frumos întreaga metaforă.

Zilele acestea, observăm cum o nouă realitate se conturează în jurul nostru. Din grijă pentru comunităţi, şcoli, grădiniţe, ONG-uri, companii, instituţii, alergători, proiecte, susţinători, galerii, voluntari, arbitri, antrenori, ambasadori, donatori, într-un cuvânt UNIVERSUL Cros pentru şcoli, am decis amânarea datei evenimentului. Ne dorim ca prin această decizie să rotim împreună un caleidoscop al protecţiei şi al încurajării măsurilor de prevenţie impuse în urma răspândirii virusului Covid-19.

Vestea bună este că am bifat în calendar data de 26 Septembrie 2020, ca zi în care vom sărbători prin alergare succesul proiectelor înscrise. Vă anunţăm pe această cale că platforma Cros pentru şcoli rămâne deschisă. Alergătorii, susţinătorii şi ambasadorii se pot înscrie pentru proiectele care sunt vizibile pe site şi, de asemenea, suntem deschişi în a cunoaşte şi alte proiecte noi. Prin urmare, formularul înscriere proiecte rămâne activ.

Ne dorim ca #aventuracaleidoscopică a Crosului pentru şcoli să continue. Dar pentru asta, vă recomandăm să vă aveţi în grijă atât pe voi, cât şi pe comunitatea din care faceţi parte.

Aleargă şi roteşte caleidoscopul din Cros pentru școli 2020

Aventura celei de-a 6 ediţii a Crosului pentru şcoli 2020 capătă contur de traseu. De astăzi, 02.03.2020, te poţi înscrie ca alergător, susţinând unul dintre proiectele înscrise.

Pe locuri, fii gata, ROTEȘTE!

Cursa 1 (1,2 km): Intră pe site http://crospentruscoli.ro/2020/ la secţiunea “Proiecte înscrise” şi alege o cauză pe sufletul tău.

Cursa 2 (3,5 km): Înscrie-te ca alergător, alege o cursă potrivită pentru tine, fie din cele 4 pentru adulţi, fie dintre cele pentru copii la grupa de vârstă corespunzătoare sau la cursa deghizată de 1,2 km. Poţi să faci un salt către ambasador sau susţinător de proiect, asigurându-te astfel că proiectul îşi atinge ţelul.

Cursa 3 (5,6 km): Până pe 23 Mai, ai ocazia să-ţi creezi propriu stil de fundraising după chipul şi tipul de mărgele din care este creat caleidoscopul tău. Poţi opta pentru campanii media, folosind conţinut inspirat din proiectul pe care l-ai ales; organizează la birou un târg de bunătăți în pauza de masă, o seară de film cu prietenii sau o petrecere tematică.

Cursa 4 (8 km): Şi acum e-acum! Vino pe 23 Mai, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” să ne sărbătorim și fii parte din mișcarea de bine a comunității din Iași.

Bonus – Cursă deghizată (1,2 km): Suntem alături de tine pe parcursul aventurii Cros pentru şcoli 2020! Intră pe pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/crospentruscoli/, apasă “Îmi place” şi urmăreşte postările despre cum poţi avea o campanie de fundraising de succes.

Descoperă modelul caleidoscopic din Cros pentru şcoli

Un caleidoscop poate reda un număr infinit de imagini. Cu fiecare rotire, mărgelele colorate îşi schimbă poziţia şi se oglindesc într-o nouă formă. Uneori, o imagine îţi ia ochii şi te face să-ţi doreşti să o păstrezi pentru totdeauna. Particule de lumină, oglindire în 3 cilindri, combinaţii de forme, palete de culori, toate acestea compun o lume întreagă care te îndeamnă să păşeşti în ea şi să-i devii parte.

Dar, de cele mai multe ori, îşi fac loc curiozitatea şi nevoia de nou, caleidoscopul este rotit încă o dată, mărgelele se reaşează, iar cu fiecare milisecundă un nou univers posibil ia naştere.

De 5 ani, caleidoscopul din Cros pentru şcoli creează noi realităţi. Comunităţi, şcoli, grădiniţe, ONG-uri, companii, instituţii, alergători, proiecte, susţinători, galerii voluntari, arbitri, antrenori, ambasadori, donatori se adună împreună şi creează un univers comun. Fiecare dintre ei sunt, prin rotaţie, participanţi, donatori, fundraiseri şi beneficiari ai lumii nou create de către mecanismul Crosului.

Pentru ediţia cu numărul 6 am bifat în calendar ziua de sâmbătă, 23 Mai 2020, zi în care ne dorim să fie una dintre acele imagini ale caleidoscopului pe care îţi doreşti să o păstrezi mereu.

Dar, până atunci, îţi comunicăm că data de start înscriere proiecte este de 7 ianuarie 2020.

Aventura caleidoscopică abia începe! Fii parte din mişcarea de bine a comunităţii din Iaşi.