Arrow
Arrow
Slider

Detalii proiect


0%

Obiectiv:
8000 LEI

Suma angajata:
0 LEI
Nume Proiect:
Negruzzi Broadcast Channel
Organizație:
Colegiul „Costache Negruzzi” Iasi
Descrierea proiectului:
Colegiul Național Costache Negruzzi este, începând din 2017, instituție participantă în proiectul național Laboratorul de educație și cultură media, organizat de Centrul pentru Jurnalism Idependent și Romanian American Foundation. Acesta finanteaza formarea profesorilor în vederea dezvoltării competentețelor media în rândul elevilor. Ca urmare a activităților desfășurate în cadrul acestui program, școala noastră își propune să formeze o echipă media alcătuită din elevi entuziaști și pasionați, care să-și desfășoare activitatea specifică într-un spațiu special amenajat. Ei vor avea ca sarcină monitorizarea şi relatarea celor mai importante evenimente din şcoală şi din comunitate. Elevii jurnalişti îi vor menţine la curent pe colegii şi profesorii lor cu toate noutăţile de interes pentru spaţiul şcolar. În acest sens avem în vedre câteva obiective cheie: 1. Dezvoltarea abilităților de comunicare și lucru în echipă 2. Intelegerea continutului mass media si a utilizărilor acestora 3. Intelegerea rolului mass-media și al informației în societatea actuală 4. Folosirea de instrumente media traditionale si noi Având în vedere faptul că ne dorim să dezvoltăm în rândul acestor elevi atât ablități de comunicare și lucru în echipă, dar și competențele tehnice necesare, ne propunem să dotăm spațiul respectiv cu echipamente media: laptop cu soft de producție și emisie media, mixer audio sistem digital, procesor de sunet, microfoane, camera foto-video.
Beneficiari:
Elevii din clasele IX- XII de la Colegiul „Costache Negruzzi” Iasi. Din randul liceeenilor, se va selecta o echipa de tineri jurnalisti care sa puna bazele laboratorului media.
Durata proiectului:
Ne propunem sa derulam proiectul pe o perioada nelimitata. Ne dorim infiintarea unui laborator media care sa functioneze ca o constanta in viata liceenilor de la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iasi.
Echipa proiect:
Prof. Dr. Anca Voicu-Ghenghea – project manager (planifica si monitorizeaza evolutia proiectului, ia decizii, este responsabila de succesul proiectului). Prof. Dr. Cristina Mocanu – specialist (responsabila de execuția conform standardelor a activităților planificate, persoana resursa in formarea competentelor media ale elevilor) Prof. dr. Elena Adumitroaie – team leader (responsabila de execuția conform standardelor a activităților planificate, monitorizează activitatea echipei sale)
Persoane de legatura:
Prof. dr. Elena Adumitroaie – 0743586877, adumitroaie_elena@yahoo.com Prof. dr. Anca Voicu-Ghenghea – 0740412244, anca18voicu@yahoo.com
Link oficial:
http://www.colegiulnegruzzi.ro/
Obiectiv Financiar:
8000 RON