Arrow
Arrow
Slider

Detalii proiect


100.79%

Obiectiv:
7500 LEI

Suma angajata:
7559 LEI
Nume Proiect:
Ajungem MARI Iasi – o sansa la o educatie mai buna si experiente de neuitat
Organizație:
Lindenfeld – Programul de voluntariat ”Ajungem MARI”
Descrierea proiectului:
Nevoia Copiii institutionalizati in centre de plasament se confrunta adesea cu probleme de integrare si de educatie. Ei au nevoie de ajutor in pregatirea temelor, dar si de activitati (re)creative care sa ii ajute sa se dezvolte si sa isi descopere abilitatile. Ajungem MARI sprijina copiii si tinerii din centre de plasament si medii defavorizate sa Ajunga MARI, oameni responsabili si independenti. Punem accent pe cresterea increderii de sine, formarea de abilitati si transmiterea de valori pentru o viata demna si sanatoasa. Scopul Crearea unui mediu favorabil dezvoltarii copiilor din cele 3 centre de plasament si din 8 apartamente sociale din Iasi in care voluntarii nostri isi desfasoara activitatile saptamânal (centrul Ion Holban, Bucium, Maternus, apartamentele sociale care tin de centrul Veniamin Costache). Facilitarea accesului copiilor institutionalizati din Iasi la evenimente culturale, iesiri recreative si ateliere creative, de care fiecare copil ar trebui sa aiba ocazia sa se bucure, indiferent de conditia sociala. Consideram ca ei isi pot descoperi abilitati, pasiuni si se pot dezvolta pe plan personal prin activitati extrascolare.
Beneficiari:
Beneficiarii Beneficiarii proiectului sunt 150 de copii si tineri institutionalizati si din medii defavorizate, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in judetul Iasi. Ei au intre 4 si 19 ani si sunt beneficiari ai sistemului de protectie sociala de stat. Copiii urmeaza scoli normale sau speciale, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi si foarte vulnerabili, cazand prada foarte usor tentatiilor si pericolului de a abandona scoala. Prin sedintele interactive copiii isi imbunatatesc performantele scolare, devin mai interesati de educatie si mai motivati sa invete, capata incredere in ei si invata sa comunice si sa relationeze, intrand in contact cu voluntari care le devin modele si prieteni.
Durata proiectului:
Octombrie 2018 – Aprilie 2019
Echipa proiect:
Echipa proiect: Coordonator proiect – Natalia Olaru Fundraiseri – Stefan Dascalescu, Natalia Olaru Persoana de legatura: • Nume: Ana Cristache –Coordonator National
Persoane de legatura:
Persoana de legatura: • Nume: Ana Cristache –Coordonator National • E-mail: iasi@ajungemmari.ro, • Telefon 0721996608,
Link oficial:
https://www.facebook.com/Ajungem-MARI-Iasi-779764795501004/?fref=ts
Obiectiv Financiar:
7500 RON