Arrow
Arrow
Slider

CONCEPT CROS PENTRU ȘCOLI

IDEILE TALE PRIND VITEZĂ ÎN IAȘI!

 

Cros pentru Școli este un eveniment sportiv prin care ieșenii aleargă și fac crowd-funding pentru îmbunătățirea mediului școlar.

 

Este un exercițiu de participativitate de la start la finish, conceput după modelul Swimathon. Proiectele propuse de comunitățile-școlare-pentru-comunitățile-școlare sunt aduse în realitate prin concursul ieșenilor.

chart  

Cros pentru Școli este un joc eficient pentru găsirea și implementarea democratică a soluțiilor ce răspund nevoilor din mediul școlar.

 

Jucătorii aleg unul dintre cele patru avatare:

  1. Promotorul Școlii: este un rol de echipă. Împreună cu camarazii tăi identifici problema cu care se confruntă o școală, faci un plan prin care o rezolvi, apoi înscrii proiectul smart. 

  2. Protagonistul Școlii: este un rol energic pe care ți-l poți asuma individual sau în echipă. Îți faci din proiectul în care crezi, o misiune specială. În ziua evenimentului, vei alerga pentru proiectul ales!

  3. Susținătorul Școlii: este un rol individual. Oferi din resursele tale printr-o donație, ca să asiguri bunul demers al proiectelor pe care vrei să le vezi transformate în realitate.

  4. Ambasadorul Școlii: este un rol individual. Misiunea ta este să te îndrăgostești de un proiect și să atragi cât mai mulți Susținători.

Toate fondurile strânse prin Cros în Școli sunt folosite pentru implementarea proiectelor. Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele mobilizate, din care va reține un procent de 7% pentru înscrierea proiectelor până în data de 18 decembrie 2016 și 10% din 1 ianuarie 2017, ca să acopere costurile de organizare a jocului.

 

În baza unui contract de finanțare, FCI se asigură că fondurile ajung să fie investite în proiectele pentru care au fost oferite. Echipa FCI monitorizează implementarea proiectelor și evaluează rezultatele. Promotorii, Protagoniștii și Ambasadorii sunt ținuți în permanență la curent cu stadiul în care se află proiectele în care au crezut.